9/7/11

lazy morning

i have to admit it, i love sleeping in. very, very much. few things manage to get me out of bed quickly in the morning. realizing i'm running late is one of those things. being able to sit in our couch with a good book, morning sun and a yummy breakfast is the other. and what better if said breakfast has eggs.


pocas cosas logran que me levante rápido de la cama a la mañana. darme cuenta que se me hizo demasiado tarde es una. poder sentarme en el sillón donde me da el sol de la mañana con un libro y un rico desayuno es la otra. y que mejor si dicho desayuno involucra huevos.


creamy baked eggs, for two ♥


ingredients
2 eggs
1 tbsp cream
1 tbsp parmesan cheese (freshly grated
salt and pepper to taste
vegetal oil (canola, coconut, etc) 
fresh minced herbs


method
preheat oven and brush a small baking dish with oil. add the two eggs, cream, grate some cheese on top and season to taste. if desired, you can also add fresh herbs (rosemary, parsley, thyme or whatever you have at hand).
bake
over medium heat until the eggs are done. between 10 to 15 minutes, depending on your taste. it will taste better if you serve with warm toasts. mine are vanilla cardamom french toast. with homemade bread, of course.

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huevos horneados, para dos ♥
ingredientes 
♥ 2 huevos
♥ 1 cda. de crema
♥ 1 cda. de queso parmesano (recién rayadito siempre es mejor)
♥ sal y pimienta a gusto
♥ aceite vegetal (coco, maíz, etc) 

 
elaboración
precalentar el horno y aceitar una fuente pequeña. colocar los dos huevos, la crema, el queso rayado y salpimentar a gusto. si se desea, también se pueden agregar hierbas frescas (romero, perejil, tomillo o cualquier otra que tengamos a mano). 
llevar a fuego medio entre 10 a 15 minutos, dependiendo del punto de cocción que prefieran. servir acompañado de tostadas calentitas es ideal. las mías son francesas con vainilla y cardamomo. con pan casero, por supuesto.

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